The first Harry Potter article!

Και επειδή αγαπάμε σχεδόν όλοι τον Χαρι Ποτερ αυτό είναι ένα άρθρο αποκλειστικά για την τελευταία ταινία.



Κάποιοι σπάνια αγαπούν ή αλλιώς συμπαθούν τον Voldemort σήμερα θα δούμε:

Τα 5 μεγάλα λάθη του Voldemort στη Μάχη του Hogwarts

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη Μάχη του Hogwarts, που έγινε στις 2 Μαΐου του 1998 και σήμανε το τέλος του Β΄ Μαγικού Πολέμου και τη συντριβή του Voldemort. Ο Σκοτεινός Άρχοντας διέταξε τους Θανατοφάγους και κάθε άλλο πιστό του ακόλουθο να ψάξουν τον Harry Potter και να τον φέρουν ζωντανό μπροστά του κι έτσι οι δυνάμεις του κακού άρχισαν να συρρέουν έξω από τη Σχολή Μαγείας. Ο Harry, o Ron και η Hermione συνέχισαν την προσπάθειά τους να καταστρέψουν όσους Πεμπτουσιωτές είχαν απομείνει και οι περισσότεροι συμμαθητές τους, καθώς και οι καθηγητές της Σχολής όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον Voldemort.

Τα λάθη του Σκοτεινού Άρχοντα στη Μάχη του Hogwarts ήταν σοβαρά και, σε συνδυασμό με την γενναιότητα των μαχητών, του κόστισαν τη νίκη. Πέντε μεγάλα λάθη έκανε ο Voldemort, τα οποία οφείλονται κυρίως στην πεποίθησή του ότι ήταν παντοδύναμος και ότι το καλό δεν θα μπορούσε ποτέ να υπερτερήσει στον μαγικό κόσμο όπου ο ίδιος είχε επανεμφανιστεί. 




Το πρώτο τελεσίγραφο


tumblr_inline_onyhtybHj91rle41d_500

Οι προσπάθειές σας είναι μάταιες. Δεν μπορείτε να με πολεμήσετε. Δεν θέλω να σας σκοτώσω. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους καθηγητές του Hogwarts. Δεν θέλω να χυθεί μαγικό αίμα. Δώστε μου τον Harry Potter και δεν θα σας βλάψω. Δώστε μου τον Harry Potter και η Σχολή δεν θα πάθει τίποτα. Δώστε μου τον Harry Potter και θα ανταμειφθείτε. Έχετε ως τα μεσάνυχτα“. 



Τα γεγονότα

H φωνή του Voldemort ακούστηκε σε όλο το Hogwarts και το Hogsmeade. Η Pansy Parkinson έσπευσε να ουρλιάξει “πιάστε τον”, μόλις είδε μπροστά της τον Harry. Όμως, όλος ο Κοιτώνας Gryffindor σήκωσε τα ραβδιά του κι αμέσως ακολούθησαν το παράδειγμά του οι Κοιτώνες Ravenclaw και Hufflepuff. Η McGonagall συντόνισε την εκκένωση της Σχολής μέσα από το Hog’s Head Inn και όσοι απέμειναν αποφάσισαν να απωθήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις μέχρι ο Harry να εντοπίσει το διάδημα της Rowena Ravenclaw.

 

Το λάθος

Voldemort έβλεπε πάντα τον περίγυρό του ως τους πιστούς ακολούθους που δεχόταν τις διαταγές του χωρίς αντίρρηση. Δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ήταν δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να υπηρετούσαν ευγενείς σκοπούς χωρίς να είναι ταπεινοί δούλοι του εμπνευστή τους. Έτσι, με το πρώτο τελεσίγραφό του, όπου επανέλαβε τρεις φορές το όνομα του Harry, ανάγοντας έτσι την προσωπική του έχθρα στο μείζον ζήτημα της Μάχης, έπεισε και τους λιγότερο γενναίους μαθητές (και σε μια δυο περιπτώσεις, καθηγητές) να μείνουν και να πολεμήσουν. Κανείς, επίσης, δεν πίστεψε ότι δεν ήθελε να χυθεί αίμα, καθώς πλέον είχαν όλοι αντιληφθεί ότι είχε επιστρέψει ακόμα πιο αδίστακτος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να φέρει το αιώνιο σκοτάδι στη μαγική κοινότητα. 





Η Σφραγισματική που πήγε περίπατο


tumblr_o0r90rKZM11uid73go1_500

Τα γεγονότα

Ο Harry αναζητούσε τη Nagini κι έτσι μπήκε στο μυαλό του Voldemort μετά από παρακίνηση της Hermione, εντοπίζοντας το ερπετό στη Shrieking Shack. Εκεί βρισκόταν φυσικά και ο Voldemort, έχοντας δώσει εντολή στον Lucius Malfoy να βρει τον Snape και να τον οδηγήσει μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή δυο Θανατοφάγοι επιτέθηκαν στην παρέα των τριών και έτσι έδωσαν μια πρώτη μικρή μάχη για να τους ξεφύγουν. Ο Voldemort παραήταν σίγουρος για τον εαυτό του κι έτσι δεν είχε κάνει τον κόπο να κλείσει τις σκέψεις του απέναντι στον Harry, όσο αυτό ήταν βέβαια εφικτό. 

 

Το λάθος

Αν ο Harry δεν έμπαινε στο μυαλό του, δεν θα μάθαινε ότι ο Snape θα οδηγείτο μπροστά στον Voldemort και δεν θα ήταν εκεί τη στιγμή του θανάτου του, ώστε να πάρει τις αναμνήσεις του και να διαβάσει όλα όσα έπρεπε να αποκαλυφθούν για τα στοιχεία της ταυτότητάς του που, ως τότε, δεν γνώριζε. 







Η ανακωχή της μιας ώρας 


3ba6933a25c4794516d396ea139cb14d2a06dd0d_hq

Τα γεγονότα 

Μετά τον θάνατο του Snape, ο Voldemort μίλησε ξανά, δίνοντας περιθώριο μίας ώρας στους υπερασπιστές του Hogwarts, ώστε να ασχοληθούν με τα τραύματα των ζωντανών και την περισυλλογή των σορών. Στο δεύτερο αυτό τελεσίγραφο δήλωσε ότι ο Harry είχε μια ώρα στη διάθεσή του για να παραδοθεί. O Harry βρήκε το περιθώριο να ανέβει στο γραφείο του Διευθυντή, να βρει την pensieve και να ρίξει μέσα τις αναμνήσεις του Snape. Τότε είχε την ευκαιρία να δει την ανάμνηση του Snape με τον Dumbledore όπου εξηγούσε ότι ο Voldemort είχε διαρκώς μαζί του τη Nagini μέσα σε ένα ισχυρό μαγικό πλαίσιο προστασίας και ότι ο Harry ήταν ο 7ος Πεμπτουσιωτής, που είχε δημιουργηθεί κατά λάθος από τον Σκοτεινό Άρχοντα το μοιραίο εκείνο βράδυ του θανάτου των γονιών του Harry στο Godric’s Hollow. Εκεί εξηγήθηκε και η παράκληση του Snape να βρει τον Harry και να τον οδηγήσει στον Voldemort, λίγο πριν ο τελευταίος διατάξει τη Nagini να τον σκοτώσει. 

 

Το λάθος

Αν λοιπόν ο Voldemort δεν είχε δώσει αυτό το περιθώριο χρόνου μέσα στη μάχη, ο Harry δεν θα είχε μάθει ότι έπρεπε να θυσιαστεί, ούτε βέβαια θα είχε σπεύσει να ειδοποιήσει τον Neville ότι η Nagini έπρεπε πάση θυσία να εξολοθρευτεί. 

 












Η ακατανίκητη δύναμη της μάνας


687474703a2f2f32342e6d656469612e74756d626c722e636f6d2f74756d626c725f6c7277376432735833713171657963736b6f335f3530302e676966

Τα γεγονότα

Μετά την παράδοση του Harry στον Voldemort και την φονική κατάρα του τελευταίου, ο Harry παρέμεινε ζωντανός, αφού βρέθηκε για λίγη ώρα σε limbo, όπου “συνάντησε” τον Dumbledore. Ο Voldemort ήθελε να βεβαιωθεί για τον θάνατο του Αγοριού που (την προηγούμενη φορά) Είχε Ζήσει και έστειλε κοντά του τη Narcissa Malfoy. Ο Harry με κλειστά τα μάτια προσπάθησε να αντιληφθεί ποιος τον είχε πλησιάσει και άκουσε την καρδιά της και αμέσως τον ψίθυρό της. “Ζει ο Draco;“, ρώτησε η Narcissa και ο Harry τη διαβεβαίωσε ότι ζούσε. Η Narcissa ανακοίνωσε χωρίς δισταγμό στον Σκοτεινό Άρχοντα ότι ο Harry ήταν νεκρός. 


Το λάθος

Η Narcissa δεν ήταν κακός άνθρωπος. Συντάχθηκε με τους Θανατοφάγους λόγω του άντρα της κι επειδή στη ζωή της έπαιρνε σπανίως πρωτοβουλίες και διαρκώς ακολουθούσε τους άλλους. Η αγάπη της μάνας νίκησε τον Voldemort μέσα της και αποφάσισε να προστατέψει τον Harry και μαζί του όλο τον μαγικό κόσμο. Τι θα έκανε αν μάθαινε ότι ο Draco ήταν νεκρός; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Ίσως έκανε το ίδιο, αν ο πόνος της εκείνη τη στιγμή της άφηνε κάποιο ίχνος λογικής. Σε κάθε περίπτωση, ο Voldemort δεν έλαβε και δεν έδωσε ποτέ αγάπη και δεν είχε αναμνήσεις από τη μητέρα του. Έτσι, δεν μπορούσε να αντιληφθεί την αντίδραση μητέρας μπροστά σε έναν νεκρό έφηβο. 






Ο Hagrid και η ασφάλεια της αγκαλιάς του


Hagrid-Carries-Harry


Τα γεγονότα

Ο Voldemort διέταξε τον Hagrid να κουβαλήσει το κορμί του Harry πίσω στο κάστρο, καθώς πίστευε ότι θα ήταν ευδιάκριτο στα χέρια του μεγαλόσωμου δασοφύλακα. Ενώ δε τα γυαλιά του Harry είχαν πέσει στο έδαφος μετά την εξουσιαστική κατάρα του Σκοτεινού Άρχοντα, ο τελευταίος διέταξε να του τα φορέσουν, ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμος. Ο Hagrid μέσα από μια θάλασσα δακρύων μετέφερε τον Harry στο προαύλιο της Σχολής, καθώς ο Potter άκουγε τους ήχους της οιονεί κηδείας του. 


Το λάθος

Ο Harry κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του μέσα στην αγκαλιά του Hagrid και να δράσει την κατάλληλη στιγμή, μετά τον διάλογο ανάμεσα σε Voldemort και Neville. Αν τον είχε κουβαλήσει κάποιος από τους Θανατοφάγους, θα είχε γίνει άμεσα αντιληπτό το γεγονός ότι ακόμα βρισκόταν στη ζωή. Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Harry ίσως να μην είχε την ψυχραιμία να υποδύεται τον νεκρό μέχρι να σκεφτεί τα επόμενα βήματά του, τα οποία οδήγησαν στη συντριβή του Voldemort. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”

Οι μάγισσες του κόσμου του Harry Potter αποκτούν το δικό τους βιβλίο!