To Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”

Και ποιος είπε ότι το Μπλογκ θα έχει μόνο σειρές και ταινίες!...μάλλον εγώ. Λοιπόν ας μπούμε στο ψητό! Σήμερα θα βάλουμε στους κοιτώνες το Hogwarts τους ήρωες της αγαπημένης μας σειράς... Κωνσταντίνου και Ελένης!


To Καπέλο της Επιλογής πάει στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”


To Καπέλο της Επιλογής κατατάσσει τους μαθητές του Hogwarts, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, στους Κοιτώνες στο πλαίσιο των οποίων θα οργανωθεί η ζωή τους στη Σχολή Μαγείας. Αυτή τη φορά το Καπέλο της Επιλογήςέφτασε μέχρι το Μαρούσι και τη διάσημη μονοκατοικία της σειράς “Κωνσταντίνου και Ελένης”, όπου αποφάσισε να κατατάξει τους χαρακτήρες της στους Κοιτώνες Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff και Slytherin.



Κωνσταντίνος Κατακουζηνός – Hufflepuff



Ο αγαπημένος μας βυζαντινολόγος (εξάλλου δυο γνωρίζουμε όλους κι όλους, αυτόν και την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ) ανήκει προφανώς στον Κοιτώνα Hufflepuff. Παρότι εκ πρώτης όψης φαίνεται πανούργος και φιλόδοξος (και άρα έπρεπε να ανήκει στον Κοιτώνα Slytherin), εκ δευτέρας προκύπτει ότι πατάει γερά τα πόδια του στη γη και, ίσως, η μόνη σχέση που έχει με τη φιλοδοξία είναι η έκδοση του πονήματός του, Το Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο. Σκεφτείτε το κι αλλιώς. Ποιος Slytherin θα έμπαινε στη διαδικασία να συγγράψει ένα τέτοιο βιβλίο, αν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να τον κοροϊδεύουν από τη Νίτσα τη γειτόνισσα ως τους φοιτητές του; Επίσης, ο Κατακουζηνός είναι μεν ξινός, αλλά παράλληλα είναι και δίκαιος και πολύ εργατικός – παρότι αυτό δεν του βγαίνει πάντα σε καλό. 




Ελένη Βλαχάκη – Gryffindor



Η Ελένη Βλαχάκη είναι κλασική περίπτωση Gryffindor που, αν ήταν συμμαθήτρια με τον Harry και τον Ron, ποτέ κανείς τους δεν θα είχε ανοίξει ούτε δυο ίντσες πάπυρου με σημειώσεις, έτσι, από περιέργεια, για να μάθουν τι διδάχθηκαν οι συμμαθητές τους όση ώρα εκείνοι κοιμόταν όρθιοι στην τάξη. Γενναία και παράτολμη, η Ελένη αντιστέκεται σθεναρά στον τρόπο ζωής που προσπαθεί να της επιβάλει ο Κωνσταντίνος, σπάζοντας διαρκώς τους κανόνες και αγνοώντας τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτούς (αν δεν έχετε δει τον Κατακουζηνό να αντιδράει επειδή η Ελένη έφαγε γιαουρτοσκόρδιον μέσα στην κουζίνα τους, δεν έχετε αντικρίσει το φόβο κατάματα). 


Εκτός από Gryffindor, η Ελένη είναι και Μεταμορφωμάγος, και δη με μεγάλη ομοιότητα με την Tonks:

 




Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχεσαρίδου) – Gryffindor



Η Πέγκυ Καρρά ανήκει στον Κοιτώνα Gryffindor κι αυτό προκύπτει από το θάρρος (και κυρίως το θράσος) που έχει να ταλαιπωρεί την υποκριτική κατά τέτοιο τρόπο. Σιγά κοπέλα μου με τις Σκύλες της Λύσσας, μια μπουκιά κάτσαμε να φάμε και κατευθείαν πάνω από το κεφάλι μας να κάνει τσάνελινγκ την Παξινού των Κάτω Σεπολίων. Τέλος πάντων, τι λέγαμε; Η Πέγκυ είναι γενναία και παράτολμη και για έναν ακόμα λόγο – κι αυτός άπτεται των γκομενικών της. Ποια άλλη γυναίκα που θα είχε σώας τας φρένας θα έμπλεκε ποτέ με τον Μάνθο Φουστάνο; Καλύτερα με Θανατοφάγο, που λέει ο λόγος. 




Μάνθος Φουστάνος – Slytherin



Ο βιομήχανος της καρδιάς μας είναι καραμπινάτη περίπτωση Slytherin, αφού είναι φιλόδοξος, πανούργος και έτοιμος να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο βρεθεί στο δρόμο του για να επιτύχει το σκοπό του, δηλαδή να φορτώσει στον Κωνσταντίνο την εκάστοτε “μοναδική του αγάπη” που τυγχάνει να βρίσκεται στο σπίτι του την ώρα που θα μπει μέσα άλλη γκόμενα. Επίσης, την πέφτει point blank στην κολλητή της κοπέλας του, δηλαδή έλεος και ήμαρτον ταυτόχρονα – ο Voldemort ενδέχεται να μην το έκανε αυτό. Αν δεν ήταν Slytherin, θα ήταν ο Gilderoy Lockhart, με τη διαφορά ότι αντί για συγγραφικό έργο θα είχε να παρουσιάσει περιπτώσεις σχέσεων όπου δεν κεράτωσε καμία – όλα πιο ψέματα κι από τη σύγκρουση Λυκανθρώπων – Gilderoy στα δάση της Ευρώπης. 



Ματίνα Μανταρινάκη – Ravenclaw


 


Η Ματίνα είναι textbook περίπτωση Ravenclaw, καθώς, εδώ που τα λέμε, μετά τον Κωνσταντίνο είναι και ο μόνος σοβαρός άνθρωπος εκεί μέσα – άλλο που έχει λιγότερη αυτοπεποίθηση από τον Ron στο 4ο έτος. Έχει διαβάσει πέντε βιβλία στη ζωή της, διαθέτει πνευματικά ενδιαφέροντα και επίσης ψάχνει διαρκώς νέους τρόπους να επιτύχει τους σκοπούς της (δηλαδή να παντρευτεί, αλλά και πάλι, σκοπός δεν είναι κι αυτός;). Ο ωροσκόπος της είναι, ωστόσο, Hufflepuff, διότι μαγειρεύει όλη μέρα για να μην πεινάσουν οι φίλοι της. 




Νικόλας (ο μπάρμαν) – Gryffindor



Και μόνο που κατάφερε να βγάλει δυο σεζόν επί πόσες βάρδιες με την Ελένη και την Πέγκυ μαζί, η κατάταξή του στον Κοιτώνα Gryffindor είναι δεδομένη. Ο Νικόλας δεν διστάζει να διεκδικήσει αυτό που θέλει χωρίς να σκεφτεί το κόστος που μπορεί να υποστεί, και στο τέλος της σειράς κάνει την πιο γενναία κίνηση όλων: τα φτιάχνει με τη Ματίνα. 


 

Μπαρμπα-Μανταρινάκης



Ο μπαρμπα-Μανταρινάκης ο Δίκαιος, που πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ένας περήφανος Hufflepuff, που στο “χάσιμό του” (και δεν εννοούμε την άνοια) θα μπορούσε να κάνει εξαιρετική παρέα με τον Newt Scamander – σε βαθμό που να έχει φταίξει και εκείνος για την αποβολή του τελευταίου από το Hogwarts. 




Νίτσα Βούπουρα (πρώην Κουλαξή) – Squib



Όλοι έχουμε στον κύκλο μας έναν Squib που μας ξύνει τα άντερα με διάφορους τρόπους και κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας του να αντιληφθεί το εύρος του μαγικού κόσμου στον οποίο κινούμαστε και πράττουμε. Φυσικά και η κυρα-Νίτσα είναι ο Filch του Αμαρουσίου, χωρίς τη γάτα και με πιο κουλ μαλλί. 




Έλλη Ρούσσου – Slytherin/ Νίκος Γρέβιας – Gryffindor



Η Έλλη Ρούσσου, της οποίας το όνομα δανείστηκαν οι σεναριογράφοι από πραγματική δικηγόρο των Αθηνών, είναι σίγουρα Slytherin και δη πρωτοξαδέρφη της Narcissa Malfoy, που δεν έχει όμως και τις καλύτερες σχέσεις μαζί της και έτσι κάθε Κυριακή που μαζεύονται όλες οι ξαδέρφες (εκτός της Narcissa που βρίσκεται πάντα με τον άντρα της) στο σπίτι στο Παλιό Ψυχικό, την κουτσομπολεύουν ανελέητα. Τις υπόλοιπες μέρες δεν την απασχολεί αυτό το θέμα, καθώς την ενδιαφέρειτο να διεκδικεί (με κάθε μέσο) τα δικαιώματα της πελάτισσάς της, Ελένης, πρωτίστως ώστε να πάει κόντρα στον νομικό της αντίπαλο. Ο Νίκος Γρέβιας, δικηγόρος του Κωνσταντίνου, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά χωρίς να προσωποποιεί την κόντρα. Αν δηλαδή πετύχει ποτέ την Έλλη εκτός αίθουσας δικαστηρίου (ή οικίας των προγόνων του Κωνσταντίνου), θα την κεράσει έναν εσπρέσσο λούνγκο χωρίς κρυφή ατζέντα. 



Νονά Φιλιώ – Voldemort 



Δεν πιστεύουμε να έχετε αμφιβολίες; Αφού σκάβεις τα θεμέλια της Οικίας των προγόνων του Κωνσταντίνου και βρίσκεις τουλάχιστον 5 Πεμπτουσιωτές της Φιλιώς (οι δυο είναι ρόλεϊ). 

 



Ιωάννου, Μπουκουβάλα, Αναγνώστου – The Golden Trio



Σε ένα παράλληλο σύμπαν είναι οι: Ηarry Ron Hermione


Τι όχι; 
Πείτε μας εσείς σε ποιον Κοιτώνα θα κατατάσσατε τους πρωταγωνιστές του Κωνσταντίνου και Ελένης!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι μάγισσες του κόσμου του Harry Potter αποκτούν το δικό τους βιβλίο!